Spring naar de inhoud

Vlaams Congres in Leuven

Op een Vlaams Congres (VC) komen er typisch een 150-tal Jaycees afgezakt naar de gaststad (Leuven in dit geval) voor een leuke combinatie van trainingen, bedrijfsbezoeken, keynotes, en een gala! In de nasleep van de Europese Conferentie in Brugge (later meer daarover), werd er beslist dit jaar een ‘light’ versie van het VC te organiseren. 

Namiddag

In de namiddag hadden de gasten keuze tussen een bedrijfsbezoek aan AB Inbev, of de Algemene Vergadering (AV) van JCI Vlaanderen. Niet de minste vergadering, want het was tijd voor Kjell Patteeuw om zijn kandidatuur te verdedigen. Welke kandidatuur? Die om voorzitter van JCI Vlaanderen te worden voor het komende werkingsjaar! Interessant voor de leden, spannend voor Kjell. 

Verder liet JCI Lier weten dat we interesse hebben om het VC in 2024 naar Lier te halen (proficiat aan de aanstokers: Tine & Anne-Louise!)!

Enkele impressies van de namiddag: 

Avond

‘s Avonds wordt er niet alleen gefeest en teruggeblikt op een interessante dag, maar worden er ook awards uitgereikt! Elke lokale afdeling kan dossiers indienen in verschillende categorieën om leden in de bloemetjes te zetten. JCI Lier schreef niet minder dan 5 dossiers, waarvoor we ook 3 awards mee naar huis mochten nemen! Bewijs dat onze Lierse leden écht wel van een topkaliber zijn!

Winnaars

Bart De Smedt

Award: Beste Lid Van JCI Vlaanderen

Deze award geldt als erkenning voor het toepassen van de JCI principes en het engagement binnen de eigen lokale afdeling, het district, JCI Vlaanderen, JCI Belgium of internationaal.

Karel Dierick

Merit: Beste Senator

Voorzitter Toon Vervoort nam in afwezigheid van Karel de merit in ontvangst. Een merit wordt uitgereikt wanneer het verschil tussen de eerste en tweede plaats énorm klein is.

Deze award geldt als erkenning voor de beste senator, die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de beweging. Enkel de realisaties na het bekomen van de senatortitel komen hiervoor in aanmerking. Enkel senatoren die geen lid meer zijn van een afdeling komen hiervoor in aanmerking.

Toon Vervoort

Award: Beste voorzitter van een lokale afdeling =<25 leden

Deze award geldt als erkenning voor de uitzonderlijke verdiensten en prestaties van de voorzitter van een lokale afdeling met 25 leden of minder tijdens zijn werkingsjaar.

Andere dossiers

De volgende dossiers mochten helaas geen award mee naar huis nemen, maar we zetten ze graag hier tóch in de bloemetjes! Hun engagement is de leden van JCI Lier niet ontgaan, en het feit dat er een dossier wordt ingediend is al een eer op zich.

Steven Pauwels

Dossier: Beste Oud-Lid

Deze award geldt als erkenning voor het beste oud-lid van een lokale afdeling, die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de beweging. Enkel de realisaties sinds het afzwaaien komen hiervoor in aanmerking.

Nadja Vanmechelen

Dossier: Ledengroei & Ontwikkeling

Deze award geldt als erkenning voor het lid dat op een uitzonderlijke wijze zowel de nieuwe kandidaat-leden heeft aangebracht, en er voor gezorgd heeft dat de uitstroom gelimiteerd werd, zowel voor de eigen afdeling en andere lokale afdelingen.

Foto's van de avond

Wil jij ook JCI leren kennen?

Contacteer ons via de contactpagina, en kom eens piepen!

Je kan nog heel lang op deze website zitten neuzen, maar met face to face contact weet je veel sneller of het iets voor jou is!

Tot snel?