Spring naar de inhoud

Struisvogels, pannenkoeken en lachende gezichten

JCI Restart kent een knallend einde bij ‘t Struisvogelnest

JCI Restart, een initiatief van JCI Lier tegen de 14% kinderarmoede in de stad, organiseerde op woensdag 3 mei 2023 een exclusieve rondleiding bij ‘t Struisvogelnest in Lier. Met meer dan 50 deelnemers, konden de aanwezigen genieten van een unieke blik achter de schermen met heel wat lekkers achteraf.

Waarom JCI Restart?

Bij de start van het werkingsjaar, werd gekeken naar mogelijke projecten binnen de pijler gemeenschap. Dankzij de connectie met Stad Lier, werd snel duidelijk dat het percentage van kinderarmoede sterk gegroeid was tijdens corona.

Na enkele gesprekken met lokale initiatieven en specialisten, werd snel duidelijk dat JCI Lier geen rol van betekenis had op vlak van financiële steun of persoonlijke begeleiding.

Weliswaar hadden deze gezinnen en kinderen nood aan een beleving binnen de eigen omgeving. Om opnieuw te kunnen starten na een tegenslag en dankzij events de gemeenschap rond hen te ontdekken.

De voorlopig laatste stop: 't Struisvogelnest

Na een succesvolle rondleiding op ‘t Lisp ,in samenwerking met Lierse en een cinemavoorstelling (BIM) in de Lierse cinema Varietes, was het tijd om een andere, unieke locatie in onze stad te bezoeken.

‘t Struisvogelnest verwelkomde ons en meer dan 50 deelnemers met een rondleiding achter de schermen. De kinderen keken met grote ogen naar de dieren en kregen alle info over hoe de mensen daar elke dag opnieuw voor hen zorgen.

Afsluiten deden we met lekkere pannenkoeken, drankje en veel speelplezier op het domein én in de serre.

Partners in de kijker

Ook bedanken we graag onze partners, die deze dag mogelijk hebben gemaakt:

Crelan Lier: Crelan is 100% Belgisch, steunt de lokale economie en deelt de winst met z’n klanten. Bekijk het aanbod van Crelan: betalen, sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Contacteer Bart De Smedt voor al jouw vragen. 

Cofidacc is accountant-belastingadviseur uit Lint (Moederhoefstraat 217) die je als bedrijf altijd zal bijstaan met het juiste advies, zodat je zelf enkel moet bezig zijn met ondernemen. 

Fotogalerij

Wil jij ook JCI leren kennen?

Heb je ook goesting om in een fijne bende ondernemende mensen terecht te komen? Dit, en vele andere projecten worden jaarlijks door ons georganiseerd, omdat we een positief effect op de wereld rondom ons willen hebben.

Contacteer ons via de contactpagina, en kom eens piepen!

Je kan nog heel lang op deze website zitten neuzen, maar met face to face contact weet je veel sneller of het iets voor jou is!

Tot snel?