Spring naar de inhoud

JCI Lier

JCI Lier is een lokale afdeling met een uitstekende reputatie in binnen- en buitenland. Historisch gezien staat JCI Lier gekend als een afdeling die actief is in alle pijlers van de organisatie, maar daarnaast ook (internationale) trainers, voorzitters en awards op de erelijst heeft staan.

De afdeling bestaat uit een 25-tal leden, aangevuld door een grote groep senatoren, ex-leden, kandidaat-leden en andere sympathisanten.

JCI Lier onderhoudt een zogenaamde twinning met JCI Aberdeen in Schotland, waarmee geregeld verbroederd wordt op internationale evenementen.

Elke jonge professional tussen 18 en 40 jaar oud is welkom bij JCI Lier.

 

Wij vergaderen maandelijks op de tweede donderdag om 20u en deze AV’s zijn een ideale kennismaking met wat JCI Lier te bieden heeft. Natuurlijk is iedereen ook welkom op onze andere activiteiten.

En wie weet, volgt er wel een lidmaatschap uit!

Enkele links

Maak kennis met de huidige Raad Van Bestuur. Deze RVB wisselt elk jaar: dat is een van de principes van JCI, om elk lid de kans te geven ervaring op te doen op elke positie binnen de organisatie!

De Immediate Past President (IPP) is de voorzitter van de afdeling van het voorbije jaar. Op deze pagina vindt u een oplijsting van al onze Past Presidents, teruggaand tot 1970!

JCI bestaat niet enkel op lokaal niveau. Er is een overkoepelende organisatie voor Vlaanderen, België, Europees en Wereldwijd! Ja, JCI heeft dus een wereldvoorzitter!

Op elk niveau worden er awards uitgedeeld aan de beste projecten en de meest in het oog springende leden. Ontdek hier welke awards JCI Lier in het verleden al in de wacht mocht slepen. 

JCI Twinning is een vrijwillige en wederkerige overeenkomst tussen twee of meer lokale organisaties uit twee of meer verschillende landen, regio’s of steden.

JCI Lier is getwinned met JCI Aberdeen (Schotland).

De JCI senatortitel is een erkenning die toegekend kan worden aan leden of oud-leden als erkenning voor uitzonderlijke bijdragen en inzet ten voordele van de beweging. De titel van senator wordt voor het leven toegekend door Junior Chamber International Inc. aan een lid dat tenminste vijf jaar actief is geweest en dat uitzonderlijke diensten heeft bewezen binnen de beweging.

JCI heeft de gewoonte van in zeer specifiek jargon en uitgebreide reeksen afkortingen te spreken, hetgeen voor nieuwe (maar net zo goed voor ervaren) leden soms verwarrend kan zijn. Daarom biedt JCI Lier u graag een lijst met vaak gebruikte afkortingen en termen aan om u alvast wat wegwijs te maken in het taalgebruik.