Spring naar de inhoud

Twinning

JCI Twinning is een vrijwillige en wederkerige overeenkomst tussen twee of meer lokale organisaties uit twee of meer verschillende landen, regio’s of steden.

Het komt voort uit de motivatie van twee lokale afdelingen om samen te werken, samen projecten te organiseren, enzovoort. Het doel is het uitwisselen van ideeën, projecten en cultuur alsook af en toe elkaar te bezoeken. Met de moderne communicatie- en transportsystemen is afstand niet langer een obstakel. Om deze reden is twinning nu eenvoudiger dan ooit.

Hoewel dit programma open staat voor zowel nationale als lokale afdelingen, moet bij het overwegen van een twinning een wederzijdse connectie zijn.

Lier is getwinned met JCI Aberdeen (Schotland).

Activiteiten

JCI Lier en Aberdeen houden dus regelmatig contact, en steunen elkaars activiteiten. 

Op elk internationaal congres zijn er leden van beide lokale afdelingen aanwezig, en plannen we een moment in om bij te praten. Bezoekjes plannen aan elkaars bals of Nationale Conventies behoort ook tot de mogelijkheden! 

JCI Lier was aanwezig op de Nationale Conventie van JCI Schotland in 2018, die werd georganiseerd in en door JCI Aberdeen. Hieronder enkele sfeerbeelden.