Spring naar de inhoud

Project Pop-up week JCI Lier scoort

Stad Lier heeft een persbericht gemaakt, naar aanleiding van de winst op het NC Moeskroen, voor Pop-Up week. We delen dit graag met jullie:

Project Pop-Up week JCI Lier scoort

In het voorjaar van 2016, heeft JCI Lier vzw in nauwe samenwerking met Stad Lier, de Pop-Up week georganiseerd. Leegstand in winkelstraten aanpakken, is één van de topprioriteiten van de stad en daar wilde JCI Lier graag aan meewerken.

Het potentieel van Lier als winkelstad, volk naar de winkelstraten trekken en netwerken voor bedrijven in en rond de winkelstraten, waren de drie focuspunten. Na een succesvolle week met drie ondernemingen (‘Tis omzeep, Strider Loopfietsen, Gingerwald) en een groots Open Coffee netwerkmoment waren alle partijen en bezoekers tevreden over het initiatief. Tijdens het netwerkmoment werd de opbrengst geschonken aan BuSO Lier; het ontbijt werd verzorgd door Meating, een Lierse mini-onderneming.

JCI organiseert jaarlijks congressen. De afdeling uit Lier kreeg al twee keer een award uitgereikt. Zowel op Vlaams niveau, dat de persoon achter het initiatief lauwert: Kenneth De Decker, commissiedirecteur van het project en op Belgisch niveau waar het project in de prestigieuze categorie ‘Best Local Economic Development Program’ heeft gewonnen. Naast het feit dat het project extra aandacht krijgt nadat het is afgesloten, is dit nogmaals het bewijs dat de stad Lier de juiste keuze maakte om van het aanpakken van de leegstand één van de topprioriteiten van het beleid te maken.

De honger van JCI is groot. Ook voor het aankomende Wereld Congres in Quebec, werd het dossier ingediend. De stad Lier duimt alvast mee.

Verantwoordelijke schepen: Lucien Herijgers