Spring naar de inhoud

Opbrengst ‘Heroes for Emma’ geschonken aan goed doel

Op 1 oktober 2020 gingen we van start met een ambitieus project om op 3 maanden tijd virtueel de wereld rond te reizen. Helaas is deze afstand niet behaald maar 54 actieve helden behaalden op oudejaarsavond toch samen de afstand van 20.775 km.

Via een online platform konden deelnemers na het betalen van een inschrijvingsfee zich registreren om deel te nemen aan het project. Elke afstand die werd gewandeld, gefietst, gelopen, … en vastgelegd door een digitaal toestel zoals een smartwatch of smartphone met de app, werd hier bijgehouden. Door ook connectie te maken met Strava, Apple Health, Fitbit, … kon elke inspanning worden geregistreerd. Deelnemers werden gemotiveerd met dagelijkse berichten en updates op de facebook pagina van ‘Heroes For Emma’ en werden ook bijgestaan door een persoonlijke coach. Gedurende 3 maanden hebben meer dan 50 sportieve helden het beste van zichzelf gegeven om actief te blijven in tijden van een pandemie en daarbij ook nog het “Emma Deprince Fonds” te steunen.

STERKE HELDEN

Het gekozen goede doel ondersteunt de kinderarmoede in Lier. We hebben getracht om zoveel mogelijk deelnemers te verzamelen om een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen schenken aan het fonds Emma Deprince.
Bij het inschrijven kon er gekozen worden tussen meerdere pakketten waar ook gepersonaliseerde drinkbussen en medailles konden worden voorzien tegen een meerprijs. In het ultieme sponsorpakket werd ook gepersonaliseerde coaching voorzien. Gewone sponsoring zonder actieve deelname was uiteraard ook mogelijk. Uiteindelijk hebben 54 deelnemers meer dan 20.000 km bereikt op 3 maanden tijd. De meest actieve held, Mathias Verlaet, slaagde er zelfs in om bijna 1800 km af te leggen. Er was ook internationale interesse en we mochten zelfs een lid van JCI Australië verwelkomen. De deelnemers werden regelmatig ook bijgestaan met tips & tricks van coach Vincent van MovUp.

CHALLENGES

De deelnemende helden werden ook gemotiveerd om meer te bewegen door challenges, waar prijzen mee konden worden gewonnen die aangeboden werden door sponsors. We danken nogmaals onze gulle gevers:
– geschenkmand, geschonken door Bakkerij Chris
– gezelschapspelletjes, geschonken door Asmodee
– flessen champagne, geschonken door Résidence Pierre
– fles wijn, geschonken door Baravino
– lunchzak, geschonken door Mimi Baby Katelijne
– monetaire sponsoring (omgezet in cadeaubon van sportwinkel), geschonken door Laagland Verpakkingen
– weekendje testrit met elektrische wagen, geschonken door Ford Garage Deprince Lier

De uitdaging waren zo opgesteld dat iedereen wel eens kon winnen. Sommige challenges gingen over 1 dag en andere over een week, bijvoorbeeld het meest gefietst op 1 dag, het meest gelopen in een weekend, de meeste afstand afgelegd op 7 dagen, … 

RESULTAAT

We mikten hoog maar eindigden toch met een mooi resultaat waar we trots op zijn. Het is immers geen evidentie om nieuwe projecten op te starten in coronatijden waar deelnemers op een originele manier gemotiveerd worden om te bewegen. Uiteindelijk werd er een bedrag van €1256,76 gedoneerd aan het fonds Emma Deprince
Nogmaals dank aan commissiedirecteur Tine Seuntjes en alle leden van de commissie om dit project tot een goed einde te brengen!

Overhandiging van de check door commissiedirecteur Tine Seuntjens en onze voorzitter Dorien Hens aan Leo Deprince