Spring naar de inhoud

Training in de maak: Wees een Leider, zonder ij!

Ontstaan

Onze leden Kenneth De Decker en Kjell Spruyt zijn geen onbekenden in de wereld van JCI: beiden waren ze al lokaal voorzitter, Kenneth was Vlaams voorzitter vorig jaar, en Kjell draaide al mee in meerdere internationale projecten binnen JCI.

Uit deze exploten blijkt al duidelijk dat ze niet alleen binnen JCI hun eigen kennis willen aanscherpen en een netwerk uitbouwen, maar dat ze zich ook actief inzetten om dit mogelijk te maken voor nieuwe leden! Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor ze zich in het trainersschap stortten. 

De training

De twee heren hebben een pak ervaring, zoveel is duidelijk. Deze ervaring, de valkuilen en meer willen ze delen met de toekomstige leiders binnen JCI.

Of je nu jouw eerste commissiewerking ontdekt (als commissielid), de commissiedirecteur zal worden of stappen neemt binnen de raad van bestuur: elke deelnemers zal geen theorie maar praktijkgerichte take-aways direct kunnen omzetten in effectieve veranderingen.

JCI Lier heeft JCI Mechelen uitgenodigd om in primeur als eens te komen proeven van de training, en we zagen dat het goed was! Hierbij enkele sfeerbeelden:

Vervolg

JCI Vlaanderen heeft een officieel trainingscentrum: TIF (Training Institute Flanders). JCI TIF is het overkoepelend orgaan van alle trainingen, trainers en kandidaat-trainers binnen JCI Vlaanderen.

TIF richt zich op het creëren en faciliteren van ontwikkelingsmogelijkheden voor leden en de commissies waarin de leden samenwerken. Het doel is actuele en prikkelende ontwikkelingskansen te bieden die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leden en zorgen voor een goede onderlinge samenwerking tussen leden en afdeling.

Om deze nieuwe training in het TIF-aanbod te krijgen, moeten er een aantal stappen genomen worden. De trainers zelf moeten een aantal trainingen volgen over hoe je andere personen een kwalitatieve training bezorgt. 

Zelf zin om trainer te worden binnen TIF? Alle info zit hier!