Spring naar de inhoud

JCI Lier zoekt jonge, beloftevolle professionals

De Raad Van Bestuur van JCI Lier

Gratis netwerkevent op 31 maart in Lierse spuihuis

JCI Lier organiseert op donderdagavond 31 maart een kennismakingsevent voor enthousiaste, ondernemende nieuwe leden. Locatie: het historische spuihuis langs de Nete in Lier. “Kom op een laagdrempelige manier ontdekken wat JCI voor jou kan betekenen. Want samen kunnen we meer.”

Ben jij tussen de 18 en 38 jaar oud en woon of werk je in de omgeving van Lier? Wil jij jezelf ontwikkelen, bouwen aan een sociaal en professioneel netwerk of gewoon jouw steentje bijdragen aan de maatschappij? Kom dan naar ons gratis inspiratie-event op 31 maart om 20 uur in het sfeervolle spuihuis aan de Vesten in Lier “Het belooft een boeiende avond te worden met een hapje en een drankje en de mogelijkheid om vrijblijvend te netwerken”, zegt ledenverantwoordelijke Nadja Van Mechelen (32).

JCI Lier vierde vorig jaar haar 50-jarige bestaan, maar toch kennen te weinig mensen uit de regio onze vereniging. Daar willen we met dit event verandering in brengen. “Het is belangrijk dat onze vereniging blijft groeien. Daarom gaan we nu actief op zoek naar nieuwe leden”, zegt Nadja Van Mechelen.

JCI is een vereniging waarin je zélf bepaalt wat je eruit haalt of voor welk project je je engageert. “De mogelijkheden zijn heel breed, waardoor het niet evident is om aan een buitenstaander uit te leggen wat JCI is. We zijn geen traditionele business- of serviceclub maar werken rond vier pijlers: individu, gemeenschap, internationalisme en business.” Dat betekent dat zowel iemand die eerder sociaal geëngageerd is zijn plaats vindt bij JCI net als zij die meer business minded zijn. Een mooi voorbeeld van een project waarin alle vier de pijlers samenkomen en JCI afdelingen over de landsgrenzen heen de krachten bundelden: momenteel zamelt JCI Lier medisch materiaal in en stuurt het douche-units naar vluchtelingenkampen aan de Roemeens-Oekraïense grens.

Minstens even belangrijk: naast een sterk aanbod van eigen, kwalitatieve trainingen aangevuld met events en (inter)nationale congressen draagt JCI ook fun hoog in het vaandel.

Sinds de start van de coronacrisis moest JCI Lier echter heel wat fysieke events schrappen, waaronder lange tijd de maandelijkse algemene vergadering, traditiegetrouw elke tweede donderdagavond van de maand. Dat heeft vanzelfsprekend een negatieve impact gehad op het aantal geïnteresseerden die op zo’n avond kennis kunnen maken met de JCI-spirit. Want dat lukt toch net iets minder goed tijdens een online meeting. De algemene vergaderingen gaan sinds kort wél weer offline door, tegenwoordig in zaal Vredeberg op de Vismarkt, maar met dit speciale event schakelt JCI Lier een versnelling hoger.

“JCI gaat over impact realiseren. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we enthousiaste, ondernemende mensen voor nodig. We zijn ervan overtuigd dat Lier en omgeving nog veel beloftevol talent kent. Die mensen willen we héél graag leren kennen”, zegt huidig JCI Lier voorzitter Toon Vervoort (31). “Leden leren van elkaar en van trainingen maar ook door het organiseren van allerlei activiteiten en projecten. JCI staat voor ‘learning by doing’ en ‘failing forward’: je krijgt de kans om buiten je comfortzone te treden en te vallen en opstaan. JCI creëert vriendschappen voor het leven, biedt toptrainingen aan voor lage prijzen en laat ambitieuze jongeren langzaam maar zeker uitgroeien tot echte leiders en ondernemers.”

De vereniging doet dus een warme oproep om van dit event een succes te maken en nieuwe mensen te bereiken. “Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging of ken jij zo iemand? Enthousiast om te groeien als persoon of professional? Kom dan op donderdagavond 31 maart naar ons kennismakingsevent en ontdek wat jij voor JCI kan betekenen en omgekeerd.”

Tijdens de laatste jaren heeft JCI Lier lokaal furore gemaakt met projecten zoals het ondernemersmagazine Lierse Zaken, de beurs voor startende ondernemers Starterscafé, de jobbeurs Jobmatch, een pop-up week tegen de leegstand in de Lierse binnenstad, de steunactie voor een kankerpatiëntje Helping Adam, het sportproject tegen kinderarmoede Heroes for Emma en Keukenlokaal, een reeks digitale kooklessen met Lierse chef-koks. 

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht: https://docs.google.com/forms/d/1tl4nVrcSi0svCpvribUxMtphI9x7iir3AHBYj5FUxlU/edit

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge professionals tussen de 18 en 40 die werkt rond 4 pijlers: Business, Individualisme, Gemeenschap en Internationalisme. Als jonge kamer maakt JCI Lier deel uit van dit internationale netwerk van ambitieuze jongeren met een honger naar kennis, een neus voor ambiance en een engagement voor hun maatschappij.