Spring naar de inhoud

De €4,70 van JCI Lier

Is JCI Lier bijna failliet?

Nee, gelukkig niet! 🙂

De €4,70 van JCI Lier is een nieuw gemeenschapsproject, waarbij we centen inzamelen voor het goede doel. De €4,70 komt van een miniem overschotje van een activiteit van het voorbije werkingsjaar en een van onze leden, Wouter, had het idee hier iets moois van te maken. 

Laat ons nu eens van deze €4,70 er minstens 1000 maken via een aantal acties, en op het einde van het jaar sponsoren we er een goed doel mee!

Welke acties?

De regels zijn dat we niet gewoon om geld mogen gaan bedelen, dat zou te gemakkelijk zijn. Ook mogen we enkel het geld inzetten wat we op dat moment in kas hebben. Bij JCI steken we namelijk graag de handen uit de mouwen, dan leren we onderweg ook nog iets!

Met die eerste paar euro’s spring je uiteraard niet ver qua investering, dus het idee was om cupcakes te bakken en deze te verkopen, dit bracht maar liefst €32 op! Goeie marge, als je het ons vraagt!

De tweede actie was deelnemen aan de rommelmarkt in Heist-Op-Den-Berg. Met onze zuurverdiende centen kochten we enkele meters voor een stand, verzamelden kleren, boeken, en ander materiaal, en we lieten onze beste verkoopspraatjes los. Dit bracht maar liefst €476,30 op! (Cue Bon Jovi: Woah, we’re halfway there!)

Volg ons om te ontdekken wat de toekomst brengt, want dit project is nog niet gedaan…

Welk goed doel?

We denken op dit moment (november 2022) aan Oekraïne. De oorlog en humanitaire crisis is daar ver van voorbij.  

De beslissing wordt echter pas gemaakt richting het einde van ons werkingsjaar: juni 2023. We kijken dan waar de noden het hoogst zijn, en hoe we onze centen goed kunnen inzetten.

Nu is het een kwestie van de snelheid erin te houden, want juni zal sneller daar zijn dan we denken!

Wil jij ook JCI leren kennen?

Heb je ook goesting om in een fijne bende ondernemende mensen terecht te komen? Dit, en vele andere projecten worden jaarlijks door ons georganiseerd, omdat we een positief effect op de wereld rondom ons willen hebben.

Contacteer ons via de contactpagina, en kom eens piepen!

Je kan nog heel lang op deze website zitten neuzen, maar met face to face contact weet je veel sneller of het iets voor jou is!

Tot snel?