Spring naar de inhoud

JCI Lier ging op tapcursus!

Vorige week waren we te gast in ‘t Hoekske, te Heist-op-den-Berg! Niet voor een simpele tapcursus, maar voor een prachtige uiteenzetting over de Belgische pilsbieren, gegeven door “De Flosj” die al decennia in het vak zit.

We spreken in België graag over trappisten en tripels, geuzes en kriekbier: het is wat ons land uniek maakt! Er is echter een type bier wat ook een evolutie doorgemaakt heeft, waarin vele smaken en stijlen te herkennen zijn, én waarin elke Belg zijn favoriet heeft: de pils!

't Hoekske

Ook ‘De Flosj’ heeft een (r)evolutie doorgemaakt. Hij was een van de eerste in België die tankbier tapte: vers bier uit een grote tank van 1000L, in plaats van de gebruikelijke vaten. 

Hij leerde ons de belangrijkheid van een proper glas, gekoelde leidingen, het verschil tussen vaten en tankbier, en uiteraard… hoe een verse pint te tappen!

Ik raak in deze paragraaf nog niet het begin aan van de kennis van de Flosj en zijn collega, en wij willen hen uitvoerig bedanken! Ben je ooit in Heist, is dit café zeker een stop waard!

Merci ook aan JCI Mechelen en JCI Antwerpen om erbij te zijn, ‘t was een gezellig weerzien!

Enkele sfeerbeelden

Wil jij ook JCI leren kennen?

Heb je ook goesting om in een fijne bende ondernemende mensen terecht te komen? Dit, en vele andere projecten worden jaarlijks door ons georganiseerd, omdat we een positief effect op de wereld rondom ons willen hebben.

Contacteer ons via de contactpagina, en kom eens piepen!

Je kan nog heel lang op deze website zitten neuzen, maar met face to face contact weet je veel sneller of het iets voor jou is!

Tot snel?