Spring naar de inhoud

JCI Restart organiseert rondleiding op kinderboerderij  

Op woensdag 3 mei 2023 nodigt JCI Lier, tussen 14u en 17u, kinderen tussen 4 en 10 jaar uit op de kinderboerderij T’ Struisvogelnest in Lier. Het is het derde project binnen JCI Restart, de manier van de Lierse afdeling om iets te doen tegen de 14% kinderarmoede in de stad: een beleving binnen de omgeving van de kinderen organiseren. 

 Tijdens deze woensdagnamiddag krijgen de kinderen een rondleiding en krijgen ze de kans de vele dieren te bewonderen en zelfs te knuffelen. Na afloop is er voor elk kind (en begeleider) een heerlijke pannenkoek en de kinderen kunnen zich nadien uitleven in de speeltuin. 

Binnen het JCI Restart-project, werd het eerste initiatief georganiseerd op 15 februari 2023 met een rondleiding voor meer dan 70 personen (kinderen, ouders, grootouders,…) in het stadium van Lierse. 
 
Op het tweede event mocht de popcorn niet ontbreken, want we bekeken samen een film in de Lierse cinema Varietes. 
 
En dus nu onze derde namiddag die de kids niet snel zullen vergeten! De focus ligt op kinderen tussen 4 en 10 jaar, die samen met begeleider de wondere dierenwereld willen ontdekken.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors Crelan Lier en Cofidacc, zo kunnen we 75 personen een ongelofelijke namiddag bezorgen.

 
 Kinderarmoede de kop indrukken 

 JCI Lier wenst nog steeds het percentage kinderarmoede (14% in de Stad Lier) naar beneden te krijgen. Een beleving bieden in het bijzijn van leeftijdsgenootjes binnen een Lierse sfeer: dat is de invalshoek voor dit project. 

Daarom werd er ook gekozen op voor deze voorstelling te focussen op kinderen tussen 6 en 12 jaar, die ook de doelgroep zijn van de film. De betrokken organisaties, die gezinnen hierin begeleiden, hebben ook voorrang op de registratie om deel te nemen.   

Kom mee op ontdekking, in het ‘t Struisvogelnest 
 
 Deelname is gratis, registratie weliswaar verplicht. Via de webshop van JCI Lier, kan je aangeven met hoeveel kinderen je deelneemt + begeleider (mama, papa, oma, opa,…). Inschrijven kan via deze link: https://jcilier.be/product/jci-restart-bezoek-t-struisvogelnest/.


Over JCI Lier
 
JCI Lier vzw is een vormingsbeweging voor actieve mensen tussen 18 en 40 jaar. Via het organiseren van projecten zoals JCI Restart, het bijwonen van trainingen en het ontdekken van congressen in binnen- & buitenland, ben je continu bezig met persoonlijke ontwikkeling.  

Met meer dan 50 jaar ervaring, staat JCI Lier garant voor kick-ass projecten, trainingen en congressen. Wil je meer weten over ons? www.jcilier.be