Spring naar de inhoud

Een gezellige quizavond in én over onze prachtige stad

Op zaterdagavond 25 februari verzamelden maar liefst 26 ploegen van Lierse bollebozen, quiz-liefhebbers en/of sympathisanten van JCI Lier in het Moevement voor een quiz die volledig in het teken stond van onze eigen stad. Dit alles voor het goede doel, in het kader van een gemeenschapsproject van JCI Lier om geld in te zamelen voor de crisis in Oekraïne.

Met tien rondes over uitéénlopende thema’s zoals actualiteit, geschiedenis, cultuur, maar ook verenigingen en nachtleven, in combinatie met een tafelronde over Lierse (straat)kunst werd de kennis van de ploegen stevig op de proef gesteld. De meeste groepen bleken echter over meer dan voldoende expertise te beschikken, zoals aangetoond door de gemiddelde score van ruim 70%. De presentatie van dit geheel was in handen van niemand minder dan onze eigen burgemeester, Rik Verwaest, die tussen de vragen door met plezier de ploegen voorzag van interessante anekdotes.

Tijdens alle noeste hersenactiviteit konden de aanwezigheden hun honger stillen en dorst lessen met o.a. loempia’s, bitterballen en enkele Lierse bieren.

Uiteindelijke was de beste score voor ploeg ‘Riverside’ met een zeer hoog resultaat van 117,5 punten op een totaal van 130. Een verdienstelijke tweede plaats werd ingenomen door ‘Schoon Lier’, gevolgd door een (Liers) politiek onderonsje waarbij CD&V en Open VLD op een gelijk puntenaantal uitkwamen. Open VLD wist echter net iets beter te scoren in de eerste ronde, waardoor zij de derde plaats konden bemachtigen. De ploegen mochten in volgorde van hun respectievelijke score een keuze maken uit de uitgebreide prijzentafel. Bedankt aan de vele Lierse handelaars die deze prijzen sponsorden. Hierdoor moest er dan ook geen er geen enkele ploeg met lege handen naar huis.

Enkele sfeerbeelden

Wil jij ook JCI leren kennen?

Heb je ook goesting om in een fijne bende ondernemende mensen terecht te komen? Dit, en vele andere projecten worden jaarlijks door ons georganiseerd, omdat we een positief effect op de wereld rondom ons willen hebben.

Contacteer ons via de contactpagina, en kom eens piepen!

Je kan nog heel lang op deze website zitten neuzen, maar met face to face contact weet je veel sneller of het iets voor jou is!

Tot snel?