Spring naar de inhoud

Europese Conferentie Boekarest

Met maar liefst 21 Lierse Schaapjes trokken we richting Boekarest voor het EC. Sommige voor enkele dagen en andere voor een ganse week. Met 7 vertrokken we op 21 mei op Prétour die grotendeels plaatsvond in het Roemeense bergdorp Bras-ov. Een supergezellig dorpje, waar we natuurlijk met Lier graag genoten van het mooie weer en de gezellige terrasjes. Ook bezochten we 2 kastelen: het pittoreske van Dracula (met lugubere martelkamers) en het majestueuze zomerkasteel van de koninklijke familie (zogenaamd Sissi-kasteel). Ook gingen we op wandeling en leer-den we de lokale drank palenka en het lokale eten kennen tijdens een picknick.

Op woensdag eindigde de Prétour en gingen wij terug naar Boekarest, waar we dan officieel met 21 Lierse leden ons Roe-meens avontuur verderzetten. Zoals steeds begint het EC met de openingsce-remonie: er was helaas wat weinig sfeer omdat je niet iedereen kon zien zitten maar de buitenlocatie voor de GAP was fenomenaal! Een overvloedig buffet en open bar (mét gin-tonic en palenka) tot 3 uur: dat zie je niet vaak op een EC. We begonnen dan ook met een stevig feestje tot in de vroege uurtjes.

Op donderdag vonden de eerste trainingen, sprekers, … plaats en naast het con-gres werd er genoten van het oude stadsgedeelte, wandelpad rond een plaatselijk meer en uiteraard de lokale horeca. ‘s Avonds werden we allemaal uitgenodigd voor apero op de hotelkamer van senator Dierick en daarna vertrokken we naar een lokaal restaurant voor onze Lierse avond. We genoten er van een heerlijk diner maar ook zeer zeker van voldoende drank. Diegene die er niet genoeg van kregen, trokken nog verder naar de Zwitserse avond.

Vrijdag was weer een dag gevuld met opleidingen, sprekers en bedrijfsbezoeken. In de late namiddag werden we ontvangen op de Belgische ambassade voor de tradi-tionele receptie van de Belgische delegatie. Dankzij Belgische bieren en chocolade voelden we ons hier helemaal thuis en het feestje werd verdergezet op de Finse avond.

Op zaterdag was iedereen vrij om de stad te verkennen maar we moesten goed op tijd klaarstaan, want om 16 uur moesten we reeds naar de gala locatie vertrekken. Wat een imposante locatie was hiervoor uitgekozen: het Roemeens parlement en het 2de grootste administratieve gebouw ter wereld! De gala was ook weer dik in orde: lekker buffet en een all-in dranken formule met zelfs cocktails (gin, vodka, …) Deze afsluit van het EC werd in stijl gevierd met een toffe band en DJ en opnieuw stond Lier tot op de late uurtjes op de dansvloer.

 

Op zondag moesten we dan allemaal weer naar huis. Mits de vlucht niet inbegre-pen was, is iedereen op verschillende tijdstippen vertrokken: de één had al een kortere nacht dan de ander.. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen van onze Lierse delegatie zal bevestigen dat het een zeer geslaagd EC was met leuke babbels, veel plezier en soms mis-schien een beetje veel drank 😉

Bedankt allemaal om er een geweldig EC van te maken!

Dorien Hens
Lierse Delegatie naar EC Boekarest 2023